Krásne Vianoce a naplnený rok 2019 praje Nikonblog.sk

Peter Lindner, šéfredaktor bratského Nikonblog.cz, pekne a trefne poprial všetkým nám, fotografom, “aby sme hľadali dobré svetlo, vážili si ho a nestratili ho”.

Páči sa mi jeho želanie, lebo ako pravdivo píše,  čím je digitálna technika, počítače a softvér vyspelejšie, tým menej akosi hľadáme dobré svetlo. A možno že raz príde doba, keď to svetlo dokonalo napodobníme v počítači, ale niečo sa potom stratí. Budeme chudobnejší o proces, ktorý nás ako fotografov napĺňa – privstať si alebo ostať vonku dlhšie a odhaľovať krásu sveta v neustále sa meniacom svetle, trebárs zlatej hodinky…


Svetlo je veľmi symbolické, zvlášť v tomto období veľa naznačuje. Niektorí sa tešia už len z toho, že odteraz sa začnú dni predlžovať. Iní budú oslavovať starodávny slnovrat. Ďalší už máte doma, ako my, svetlo z Betlehema, ktoré roznášajú skauti do celého sveta. K akejkoľvek skupine patríte, prajem vám, aby vám to vaše svetlo dávalo silu, radosť a odhodlanie nielen počas Vianoc a koncoročných sviatkov, ale aj počas celého nového roka 2019.

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *