Dva outdoor fotografické kurzy s Nikon školou

Na skorú jeseň si pre vás organizátori a lektori Nikon školy v Prahe pripravili dva zaujímavé kurzy aj u nás na Slovensku. Jeden sa viac týka mesta a druhý prevažne prírody. Na jednom si zgustnete na jednom z najkrajších historických miest Slovenska – Banskej Štiavnici a na druhom na krásnych horách Veľkej Fatry.

Jedinečné fotografovanie v Banskej Štiavnici

Banská Štiavnica toho návštevníkom ponúka veľa. Fotografovať tu môžete architektúru, street fotografiu, krajinu, štôlne, nerasty v kameňolomoch… Banská Štiavnica je jedno z najčarovnejších miest Slovenska. Leží v obrovskej kaldere (sopečný kotol), ktorý sa pred miliónmi rokov zrútil. Obyčajne si ľudia myslia, že Banská Štiavnica leží na polozrútenom malom kráteri. Keď zistia, že bol súčasťou obrovského stratovulkánu s výškou 4 000 m a rozlohou 20 200 km² a láva z neho vytekala do okolitého plytkého mora, ostanú šokovaní. Presne tak som bol aj ja na svojej poslednej návšteve Banskej Štiavnice. 😊

Aj keď som bol v Banskej Štiavnici po dlhom čase iba na rodinný predĺžený víkend, znovu som sa ubezpečil, že je to miesto s obrovskou charizmou a potenciálom na krásne fotografie. Aj som si ich zopár vyhotovil, no ísť do Banskej Štiavnice na víkend iba za fotografovaním, to musí byť „pecka“, ako vravia naši kamaráti z Nikonu CZ. 😊

Sprevádzať workshopom vás bude náš známy fotograf, kameraman a režisér Tomáš Hulík a Michal Ciml z českého Nikonu. Ak chcete zažiť krásny víkend s fotením od skorých ranných hodín až do večera (nebojte sa, najete sa i zrelaxujete dosť), neváhajte. Spoznáte nielen jednu z našich najkrajších oblastí, ale určite aj skvelú partiu ľudí, ktorých nádherným koníčkom je fotografia.

Viac informácií a prihlášku nájdete tu: Jedinečné fotografovanie v Banskej Štiavnici

Galéria fotiek z Banskej Štiavnice

Nočná krajina Veľkej Fatry

Nočné fotografovanie v prírode má svoje čaro. Poďte ho objaviť aj vy na workshop pod vedením Radka Theumera, ktorý sa špecializuje na fotenie nočnej oblohy a úkazov na nej. No nielen to, s nočnou oblohou môžete komponovať aj hory, stromy, skaly či iné súčasti nádhernej fatranskej prírody.

Lokalita je zvolená vzhľadom na dobrú dostupnosť z väčšiny Slovenska a na minimálne svetelné znečistenie. Naučíte sa nielen nájsť objekt, správne ho vyfotiť, ale aj priviesť fotku do finálnej podoby pomocou špeciálnych úprav pre nočnú oblohu.

Úprava surových záberov je veľmi podstatnou súčasťou tohto workshopu, pretože až tá odhalí krásu, ktorá je dokonca ukrytá aj našim očiam.

Na workshop sa môžete prihlásiť tu: Nočná krajina Veľkej Fatry

Galéria fotografií nočnej krajiny

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *