Prispôsobiteľnosť bez hraníc: Peak Design Camera Cube V2

Peak Design je známa značka príslušenstva pre fotoaparáty, telefóny a iné elektronické zariadenia. My sme už na našom blogu testovali a písali o cestovnom statíve Peak Design Travel Tripod, o prispôsobiteľnom ruksaku Peak Design Travel Backpack a o malej každodennej fotobrašni Peak Design Everyday Sling. No a práve cestovné ruksaky a tašky Peak Design si môžeme prispôsobovať vyberateľnými a modifikovateľnými puzdrami Camera Cube. Tie sú uzatvárateľné a polstrované a v podstate sa dajú použiť aj v taškách či vakoch iných výrobcov, dokonca aj samé o sebe. Minulý rok prišli na trh nové Camera Cube V2 (verzie 2), ktoré značka vylepšila práve na základe ohlasov a skúseností používateľov. No a ja vám ich dnes skúsim predstaviť a podeliť sa s vami o skúsenosti s ich používaním. Video som točil v spolupráci s autorizovaným predajcom Nikon a Peak Design, fotoobchodom PRO.Laika.

Čo je nové / vylepšené v Camera Cube V2

Porovnanie veľkostí Camera Cube
Veľkosti Camera Cube v batohu Peak Design Travel Backpack 45 l
  1. K trom pôvodným veľkostiam small, medium, large pribudli ďalšie dve – extra small a smedium. Logicky extra small je najmenšia z nich s asi polovičným objemom small a smedium je presne v strede medzi small a medium. Kým menšie puzdrá môžu pojať malé mirrorless zostavy, veľké aj profesionálnu techniku v podobe full frame fotoaparátu a niekoľkých objektívov. Konkrétne veľkosti jednotlivých veľkostí nájdete v nasledujúcej tabuľke.

Vnonkajšie rozmery

  • X-Small: 12 x 23 x 15 cm
  • Small: 15 x 31 x 15 cm
  • Smedium: 22.5 x 31 x 15 cm
  • Medium: 31 x 31 x 15 cm
  • Large: 45 x 31 x 15 cm

Vnútorné rozmery

  • X-Small: 10 x 21 x 13.5 cm
  • Small: 13 x 29 x 13.5 cm
  • Smedium: 22 x 29 x 13.5 cm
  • Medium: 29 x 29 x 13.5 cm
  • Large: 43 x 29 x 13.5 cm
  1. Vylepšené materiály a pogumované zipsy pre odolnosť voči stekajúcej vode a prachu. Aj tu vidno zodpovedné vylepšenie a prípravu na bod 6 – samostatné použitie Camera Cube ako závesných tašiek.
  1. Vylepšený prístup do vnútra Camera Cube – otváranie je veľkolepejšie až po úplný okraj Cube, takže vyberania a vkladanie techniky do rohových častí už nie je problém. V predchádzajúcej verzii sa veko Camera Cube neodklápalo až po okraj puzdra a v okolí rohov a hrán vzniklo malé prehnutie/prekrytie, ktoré sťažovalo prístup do okrajových oblastí.
  1. Vylepšená manipulovateľnosť a nosenie vďaka úchytom zo všetkých strán. Ide o priliehavý pás uchytený v 8 pútkach ako remeň v nohaviciach okolo puzdra.
  1. 5. Vylepšené deliace priehradky s možnosťou pozdĺžneho vyklopenia a oddelenia časti priestoru nielen vertikálne ale aj horizontálne.
  1. Vylepšená estetika a dizajn umožňujúci aj bežné nosenie nie vo vnútri ruksaku či tašky, ale zavesené pomocou anchor kotvičiek a popruhov Peak Design na pleci.

Peak Design Camera Cube V2 je jednoznačne pokrokom oproti už vydarenej verzii 1. Značka patrí k tým, ktoré veľmi pozitívne reagujú na požiadavky zákazníkov a Camera Cube 2. generácie sú toho dôkazom. Nemám im čo vytknúť a veľmi rád ich používam a budem používať. 😊

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *