Víťazom Fotky Nikonblogu SK 2023 je …

Musím priznať, že vyhodnotenie súťaže Fotka Nikonblogu SK ešte nikdy nebolo také zdĺhavé a nejednoznačné. Po minulé roky sme od začiatku mávali aspoň 2 – 3 favoritov, medzi ktorými sme sa rozhodovali a o ktorých sme so zástupcami Nikonu a so šéfredaktorom bratského Nikonblogu CZ diskutovali. Keď som však toho roku posielal fotky finalistov zo šiestich kôl, naše prvé hlasy sa rozdelili tak, že sa takmer pri žiadnej fotke či autorovi nestretli. 😊 To samo o sebe naznačuje, že všetky finálové fotky boli vyrovnané a ja sa tomu veľmi teším.

Finálové fotografie Fotky Nikonblogu SK 2023

1. kolo - Food fotografiaú fotografia jedla

2. kolo - Moderná architektúra

3. kolo Fotodenník (séria)

Fotodenník | Martina Mlčúchová

Fotodenník | Lucia Kurajská

Fotodenník | Dana Rusňáková

4. kolo - Minimalizmus vo fotografii

5. kolo - Príroda v zajatí človeka

6. kolo - Maľovanie pohybom

Víťazná fotografia Fotky Nikonblogu SK

Vyššie som písal, že sa hlasy porotcov nestretli takmer pri žiadnej fotke, lebo jedna sa predsa len našla. Dvaja porotcovia ju odporúčali ako víťaznú. Nakoniec aj po nasledujúcich vyjasneniach a písomných diskusiách sa táto fotografia stala víťaznou fotografiou Fotky Nikonblogu 2023. A ktorá to je?

Ide o minimalistickú street fotografiu Lucii Belkovej zo 4. kola našej súťaže na tému „Minimalizmus vo fotografii“.

Foto: Lívia Belková

Lívia Belková sa tak stáva celoročnou víťazkou našej súťaže a aj výherkyňou skvelého fotoaparátu Nikon Z fc vo farbe podľa vlastného výberu!

Nikon Z fc, krásny štýlový DX fotoaparát - výhra za rok 2023

Ako býva zvykom, s víťazom urobíme aj rozhovor, nateraz vám ponúkam pár slov, ktoré o víťaznej fotografii povedala autorka.

My srdečne blahoželáme za celý Nikon tím a ďakujeme všetkým účasníkom za zapojenie sa do súťaže.

Nebuďte sklamaní, ak vaša fotka nevyhrala, dôležité je, že zachytávame svet okolo seba, že sa tým bavíme a zmysluplne trávime svoj čas. Je to predsa úžasné, že môžeme obdivovať svet a zachytávať jeho krásu na naše aparáty.

Fotka Nikonblogu 2024

Už o pár dní spustíme nový ročník našej súťaže a máme pre vás prichystanú ešte väčšie povzbudenie. Celoročnou výhrou totiž nebude nič iné ako náš najnovší štýlový a zároveň špičkový full frame fotoaparát Nikon Z f (telo) v hodnote 2400 €! Ostaňte s nami. 😊

Nikon Z f, krásny štýlový FX (full frame) fotoaparát - výhra za rok 2024

Zdieľaj

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *